Ανακοίνωση του ΣΕΕΣΕ για την άδεια ερασιτεχνικής εκτροφής

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος αποσαφηνίζει ότι:

–               Σε στενή συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ζώων παρακολουθεί την εξέλιξη του υπομητρώου ερασιτεχνών εκτροφέων το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον 06/2024

–               Τα μέλη του ΣΕΕΣΕ αποτυπώνονται ΗΔΗ σε αρχείο με την ιδιότητά τους αυτή και τις ΑΥΣΤΗΡΕΣ προϋποθέσεις εγγραφής τους μεταξύ των οποίων η επωνυμία εκτροφείου, η εγγραφή σκύλων στο ελληνικό γενεαλόγιο αλλά και η συμμετοχή σε κυναθλητικές δραστηριότητες (εκθέσεις μορφολογίας ή/και εργασίας). Ο ΣΕΕΣΕ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φορέας που έχει θεσπίσει όρους εγγραφής θέτοντας με αυτόν τον τρόπο περιορισμό κατά των back yard breeders και κουταβοπαραγωγών. Οι όροι αυτοί αποτελούν και τις προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας.

–               Τα μέλη του ΣΕΕΣΕ ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις εξελίξεις που τα αφορούν άμεσα και δεν θα πρέπει να παρασύρονται από αναρτήσεις τρίτων.

Το ΔΣ του ΣΕΕΣΕ την τελευταία τετραετία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα κέντρα λήψεως αποφάσεων ενώ έχει απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε ομοειδής φορείς δίχως έως σήμερα κάποια ανταπόκριση. Ο αγώνας για την προστασία της καθαρόαιμης ελληνικής κυνοφιλίας συνεχίζεται με ρεαλισμό έως ότου εξασφαλιστεί ένας νόμος που να προστατεύει και όχι να τιμωρεί τους κυνοτέχνες που καθημερινά σηκώνουν την Ελλάδα ψηλά.

Εκ του ΣΕΕΣΕ